Korona u drugom planu: Žestoka rasprava Juventusa i Lazija!

Lotito vs. Agnelli

Korona u drugom planu: Žestoka rasprava Juventusa i Lazija!

Edmir Škorić

Ni pandemija koronavirusa ne može da zaustavi nogometne strasti u nogometnoj Italiji.

Iako je prvenstvo otkazano do daljnjeg, prema nekim informacijama neće se lopta na Apeninima zakotrljati do maja, vodeći timovi Serije A Juventus i Lazio žestoko se raspravljaju u pozadini priče o koronavirusu.

Lazio nema zaraženih u svojim redovima i planiraju da nastave trenirati u Formelu uz maksimalne mjere bezbjednosti, dok Juventus, koji u svojim redovima ima Danielea Ruganija, zaraženog koronavirusom, strogo je u karantinu i nipošto ne planira da trenira.

Lazijali žele spremni dočekati prvenstvo, u Juventusu ipak više misle o zdravlju svojih igrača, a na kraju je predsjednik Udruženja nogometaša Serije A optužio "neke klubove" da ne mare previše za igrače i da ih svjesno izlažu riziku.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli je predsjedniku Lazija Claudiju Lotitu rekao da mu je trofej važniji od zdravlja igrača, a ovaj odmah odgovorio: "Govoriš li mi to kao Italijan ili kao član kraljevske porodice Angelli?".

"Ne, govorim kao prvi na tabeli", odgovorio je Angelli, predsjednik Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dok rasprava klubova traje, koronavirus ne staje i nema skoro nikakve šanse da se prvenstvo nastavi u aprilu, a pitanje je na koji način će se i kada završiti šampionat Italije koji nam je ove sezone posebno zanimljiv jer Juve najzad ima prave konkurente - bio je to isprva Inter, sada se ozbiljno u trku za Scudetto uključio Lazio.

Razlika između vodeća dva tima, Juventusa i Lazija, iznosi samo bod.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije