Klubovi u Belgiji predložili: Dopustite da se igra finale Kupa

Prvenstvo već otkazano

Klubovi u Belgiji predložili: Dopustite da se igra finale Kupa

Belgijski klubovi i Nogometni savez još uvijek ne odustaju od namjere da do kraja sezone odigraju poneki meč.

Podsjetimo, tamošnja liga je prije nekoliko dana konačno i proglašena prekinutom. Vlasti nisu dozvolile dalje igranje i Savezu nije preostalo ništa drugo već da prekine ligu.

Za sada ostaje još uvijek nepoznanica da li će prvak biti proglašen ili će sezona jednostavno biti poništena.

Vjeruje se da će Savez ipak po trenutnoj tabeli proglasiti prvaka i klubove koji idu u evropska takmičenja, a zbog toga ekipe žele da se odigra i Kup takmičenje do kraja.

Podsjetimo, u ligi je trenutni lider Club Brugge sa 15 bodova više od Genta dok ista ekipa treba igrati i finale Kupa protiv Antwerpa.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pismo u kojem će belgijski klubovi i Nogometni savez tražiti da se igra finale Kupa, kako bi se pravilno raspodjelila evropska mjesta, poslat će Pro liga i Fudbalski savez Belgije gradu Briselu.

Finalna utakmica u Kupu bila bi odigrana na stadionu Stade Roi Baudouin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi