U Belgiji djeluju zbunjeno, novo glasanje održat će se 4. maja

Nema još konačne odluke

U Belgiji djeluju zbunjeno, novo glasanje održat će se 4. maja

E. Škorić

Belgijski klubovi odgodili su odluku o poništenju sezone za 4. maj.

Belgijska nogometna liga je 25. marta donijela odluku o završetku sezone, proglasivši prvakom Club Brugge, no ubrzo su promijenili mišljenje.

Nakon što je UEFA zaprijetila da će kažnjavati one koji preurane sa odlukama o završetku aktuelne sezone, u Belgijskom nogometnom savezu su stopirali odluku o poništenju sezone.

Na posljednjem sastanku nije odlučeno hoće li se sezona okončati, a novo glasanje na redu je 4. maja. Nije isključeno da se ublaže mjere u Belgiji, što bi moglo dovesti do toga da se nogometno prvenstvo ipak nastavi.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ipak, 4. maja će biti održano konačno glasanje i tu će pasti odluka, a u međuvremenu su u Češkoj odčučili da 25. maja krenu s nastavkom sezone jer je tamošnja Vlada ublažila mjere ograničenja u borbi protiv pandemije koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti