Skupština nikako da se održi: Belgijanci ponovo odgodili odluku oko prekida sezone

Treći put se već odgađa

Skupština nikako da se održi: Belgijanci ponovo odgodili odluku oko prekida sezone

E. Čaušević

Izvršni odbor belgijske Pro lige je prošlog mjeseca dao prijedlog da se prekine prvenstvo u ovoj zemlji, te da se prihvati trenutno stanje na tabeli.

Francuska je prva zemlja koja je odlučila prekinuti fudbalsku ligu, te prihvatiti trenutno stanje na tabeli. Belgijanci su još prošlog mjeseca najavili takvu odluku, ali još uvijek nema nikakvih zvaničnih informacija.

Izvršni odbor Pro lige je 2. aprila predložio da se sezona završi, te da se titula dodijeli Club Bruggeu koji je prvi na tabeli. Ipak, ova odluka mora da se odobri na Skupštini Pro lige koja još uvijek nije održana.

Skupština se trebala prvo održati 15. aprila, ali je pomjerena za 24. april. No, i tada je došlo do odgode i očekivalo se da će se skupština Pro lige održati danas.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Međutim, belgijski mediji objavili su da je Skupština ponovo odgođena, te da je sada 15. maj datum kada bi trebala biti održana. No, očito je da u Belgiji još uvijek nisu sigurni da li se liga treba prekinuti ili će ipak dopustiti da se završi na terenu.

Odluka bi trebala biti poznata 15. maja kada je zakazana Skupština Pro lige ukoliko ponovo ne dođe do odgađanja iste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi