U RS-u dozvoljeno okupljanje do 50 ljudi, ima li nade i za potpuni povratak sporta?

Svi se nadamo najboljem ishodu

U RS-u dozvoljeno okupljanje do 50 ljudi, ima li nade i za potpuni povratak sporta?

Edmir Škorić

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je odluku da se van snage stavi ranija odluka o karantinima pri graničnim prelazima i lokalnim karantinima.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić je danas izjavio kako će od sutra u 6 sati lokalne zajednice imati obavezu da raspuste lokalne karantine ii da će se na graničnim karantinima takođe od šest sati izdavati rješenja o kućnoj izolaciji.

Van snage stavljen je i zaključak Republičkog štaba o okupljanju maksimalno tri osobe, sada je taj broj maksimalno 50, no još uvijek nije dozvoljeno masovno ukupljanje na javnom prostoru.

"Moraju se i dalje držati sve lične preventivne mjere, nošenje maski, rukavica u zatvorenom javnom prostoru te držanje distance, minimalne udaljenosti od dva metra", rekao je Šeranić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ublažavanje mjera u manjem bh. enitetu mogao bi doprinijeti i skorijem povratku sporta u našoj zemlji. Ranije je najavljeno da postoji mogućnost da se treninzima sportski kolektivi u Republici Srpskoj mogu vratiti u drugoj polovini maja, a utakmicama od 1. jula.

S obzirom na trenutna popuštanja mjera, možemo očekivati da se cijeli proces povratka sporta ubrza, iako je Fudbalski savez RS-a odlučio da prekine sva takmičenja (Prva nogometna liga RS i niže), no i dalje postoji nada da će premijerligaški klubovi iz RS-a imati mogućnost treniranja i odigravanja utakmica, što bi pomoglo Nogometnom savezu BiH da možda na kraju ipak donese odluku kojoj se nadaju mnogi iskreni zaljubljenici u nogomet i sport u ovoj zemlji.

Top Komentari

Paradajz
Nema nade zato sto nećeš da pročitaš da je rekao “još uvijek nije dozvoljeno masovno okupljanje na javnom prostoru”.
3 0
EdwinPol
Na sve nacine sportsport pokusava medijski isposlovati da se zeljkanu pruzi sansa za titulu, al nista do iduce sezone kad ce morz zavrsiti titulu za rodjendan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi