Kluivert: Ne kajem se što sam došao u Romu, ali...

Mladi Holanđanin i dalje prati Ajax

Kluivert: Ne kajem se što sam došao u Romu, ali...

Mladi Justin Kluivert je ljetos iz Ajaxa stigao u Romu, a tek treba postati neizostavan član neke nove, mlade Vučice.

Sjajne igre u Ajaxu su za mladog Kluiverta bile sjajna preporuka, tražili su ga mnogi velikani, ali se on na kraju odlučio za Romu.

Zanimljivo, njegov bivši klub Ajax je u osmini finala Lige prvaka eliminisao Real Madrid i prošao u četvrtfinalu, dok je njegova Roma ispala nakon dvomeča sa Portom.

"Uvijek pratim Ajax, kao neko ko voli taj klub", izjavio je Kluivert za Fox Sports, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne krajem se što sam došao u Romu, ali ponekad razmišljam da bi bilo sjajno igrati u ekipi poput ove Ajaxove koja je pobijedila Real".

"Napredovao sam u Romi i kao igrač i kao osoba. Kada živite sami postajete jači. Puno sam naučio, ali ne mora značiti da ne bih napredovao i u Ajaxu... Ne znam da li bih došao do reprezentacije da sam ostao u Holandiji", istakao je Kluivert, pa dodao: "Vjerujem da se sve događa s razlogom."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi