Bugojanci od naredne sezone u nižem rangu

Kmetaš: Dovodili smo takozvane igrače, moramo organizovati klub

Još jedna sumorna sezona je iza nogometaša Iskre. Bugojanci su danas poraženi od Olimpika 3:1 u okviru 29. kola Prve lige Federacije BiH, te su tako i zvanično postali novi član Druge lige FBiH grupa Zapad.

Iskra je i danas pružila veoma lošu partiju, pa je Olimpik lagano došao do nove "trice". U Iskri imaju za čim da žale ove sezone, a katastrofalan rad čelnika kluba tokom cijele sezone na kraju je presudio, te su navijači ovog kluba razočarani.

Najavljuju da će već u subotu protiv Bratstva ljudima koji već godinama vode klub u propast poslati jasnu poruku, a svoj komentar na današnji meč na Otoci dao je trener u stručnom štabu Safet Kmetaš, nekadašnji kapiten ovog kluba.

"Mi smo se davno oprostili od Prve lige Federacije, ovom prilikom čestitam Olimpiku na fer i korektnoj utakmici", kazao je Kmetaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sada treba da se održi Skupština kluba i da se vidi gdje se griješilo. Bilo je puno grešaka u dovođenju nekih pojačanja, takozvanih igrača. Vidjet ćemo, moramo prvo organizovati klub pa da se vratimo tamo gdje nam je mjesto", jasan je bio nekadašnji ljubimac navijača Iskre na pitanje o budućnosti kluba sa Jaklića.

Iskra će u posljednjem kolu ugostiti Bratstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi