Olimpik se još nada

Sigurna pobjeda protiv Iskre

Olimpik se još nada

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Olimpik je danas na svom terenu ugostio Iskru (3:1) te upisao pobjedu u okviru 29. kola Prve lige Federacije BiH.

Domaći su tako ostali u igru za prvo mjesto, ali za to će im trebati poraz Sloge u Živinicama, te da oni slave u Kaknju kod Rudara.

Olimpik je prvi zaprijetio preko Karića, a kasnije se istakao i golman Iskre Karavdić koji je u dva navrata sjajno reagovao.

Prvi pogodak publika je vidjela u 27. minuti kada Alešević na asistenciju Jusufbašića matirao golmana gostiju. U 33. minuti pokušao je i Osmanković iz slobodnog udarca, ali ostalo je 1:0. Iskra je u prvom poluvremenu imala priliku preko Šehića.

U 55. minuti 2:0. Penal za domaće, Osmanović je siguran sa 11 metara i pitanje pobjednika je bilo riješeno. Deset minuta prije kraja Kovač povisuje na 3:0, a asistenciju je ubilježio Karić koji je odradio glavni dio posla.

Iskra je do kraja postigla počasni pogodak koji je djelo mladog rezerviste Zukanovića.

FK Olimpik - NK Iskra 3:1

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Karić, Jusufbašić, Sadiković, Alešević, Stojanović, Tatar, Vukomanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Iskra: Karavdić, Pihura, Koprivica, Halilović, Šubo, Đono, Seferović, Šehić, Stepančev, Palalić, Ivković.

Top Komentari

Gari Garinča
Olimpik je svoje rekao u ovoj sezoni. Pametnije im je bilo dati Iskri bodove.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije