Kmetaš nakon novog poraza: Sa ulice smo vraćali nogometaše da odigramo ovaj meč

Velika kriza u redovima Bugojanaca

Kmetaš nakon novog poraza: Sa ulice smo vraćali nogometaše da odigramo ovaj meč

S. Mlaćo

Bugojanska Iskra danas je upisala već šesti poraz ove sezone. Bugojanci su bez ikakvih ambicija i ciljeva ušli u sezonu sa tek dva dana priprema i kriza rezultata sasvim je očekivana.

Danas je tri boda iz Bugojna odnio NK Krajišnik (1:2), a svoje viđenje susreta dao je trener NK Iskra Safet Kmetaš, nekadašnji kapiten ovog kluba.

Razočaranim glasom Kmetaš je govorio o situaciji u klubu.

"Čestitam Krajišniku na zasluženoj pobjedi. Pokazali smo koliko možemo u ovom trenutku, tačnije ne možemo ništa... Pokazali se i na koje igrače možemo računati, treba nam dosta rada i vremena, te par iskusnih igrača. Devet nas je napustilo, pa smo sa ulice vraćali neke igrače da odigramo današnju utakmicu", kazao je Kmetaš, te se dotakao same situacije na terenu.

"Govorio sam igračima na poluvremenu da ne smijemo primiti gol, te da probamo postići isti. Nemamo ni sreće, nismo iskoristili ni penal, te se sada okrećemo srijedi i duelu sa Novim Travnikom".

Prije par dana čelnici NK Iskra odlučili su suspendovati čak devetoricu nogometaša koji su odbili putovati na meč u Bužim prošlog vikenda.

"Nije to bilo pametno u ovoj situaciji, ali tako je klub odlučio. Momci su svojevoljno napustili klub, desio se problem, nisu mogli čekati oni, a ni Uprava. Šta će dalje biti, ja ne znam".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Treba istaći da je meč na Jakliću pratilo manje od 50-tak gledalaca.

"To je očekivano. Problemi su veliki, no nadam se da će biti bolje".

Top Komentari

GenuineComments
Nema para, nema ni igara. Krivac: Vlasnik kluba. Rjesenje: Strucna analiza i neke investicije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi