Knezović na suđenju: Nisam kriv za ubistvo Vedrana Puljića

Počelo suđenje u Splitu

Knezović na suđenju: Nisam kriv za ubistvo Vedrana Puljića

Midhat Šljivak

Danas je u Splitu počelo suđenje Oliveru Knezoviću, optuženom da je 4. oktobra 2009. godine tijekom nereda u Širokom Brijegu, ubio navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića.

Kako Knezović ima hrvatsko državljanstvo, suđenje mu je iz BiH prebačeno u Split, a optuženi je istakao da se ne osjeća krivim. Negira da je pucao, već tvrdi da će je pištolj vratio policajcu, piše Index.hr.

Pored optuženog Knezovića na suđenju su se pojavila i dva navijača FK Sarajevo. Eldar Spahić i Arnes Šabeta su istakli kako su policajci pucali u navijače.

Spahić je i sam ranjen tog kobnog 4. oktobra...

"Neki su pucali u zrak, a neki i u navijače. Pucalo se i nakon mog ranjavanja. Vidio sam da policajci pucaju u ljude", istakao je on.

Šabeta je također ranjen i on je potvrdio da je policija koristila vatreno oružje.

"Pokojnog Vedrana Puljića nisam od ranije poznavao. Prvi put sam ga vidio kako leži na asfaltu mrtav", rekao je Šabeta.

Knezović se tereti da je policajcu Draganu Vujeviću oduzeo pištolj i da je pucao po navijačima iz Sarajeva. Jednim hicem pogodio je Vedrana Puljića u glavu. U noge su ranjeni Spahić i Šabeta, Amir Hadžić dobio je metak u prsa, Azmir Nukić u desnu ruku, a Mirzet Šabanović u vrat.

Da je Knezović pucao po navijačima potvrdio je i policajac Vujević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi