Ko bi drugi? Koronavirus napao i Senegalce, Mane priskočio u pomoć i donirao novac

Navikao da pomaže

Ko bi drugi? Koronavirus napao i Senegalce, Mane priskočio u pomoć i donirao novac

E. Škorić

Liverpoolov napadač Sadio Mane već dugi niz godina pomaže Senegalu, a sada se uključio i u borbu protiv koronavirusa.

Kada je vidio porast slučajeva Covid-19 u Senegalu, Mane je odlučio reagovati i uplatiti oko 45.000 eura nacionalnom odboru koji se u toj zemlji bori protiv koronavirusa.

Mane je na društvenim mrežama podijelio i video u kojem je zamolio svoje sunarodnjake da korovirus uzimaju za "izuzetno ozbiljno".

Afrički igrač godine također je dao svojim pratiocima savjete o preventivnim mjerama koje trebaju primijeniti poput "dezinficirati ili prati ruke najmanje 30 sekundi".

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid-19 u Senegalu dosegao je 27, ali prema podacima Ministarstva zdravstva, dvije osobe su izliječene.

Senegalski zvaničnici najavili su u ponedjeljak obustavu letova između zapadnoafričke zemlje i nekoliko zemalja u Evropi (Francuska, Belgija, Španjolska, Portugal i Italija) i sjevernoj Africi (Alžir, Tunis), dok je Maroko već najavio obustavu letova sa Senegalom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaustavljene su sve aktivnosti na trening terenima u Melwoodu za igrače i osoblje Liverpoola, a Redsi neće igrati najmanje do 4. aprila, pa je i njihova proslava titule otkazana zbog pandemije koronavirusa.

U međuvremenu Mane i njegovi saigrači iz tima treniraju koristeći individualne programe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi