Ko bi osvojio Zlatnu loptu da se gleda samo statistika?
Foto: EPA

Džeko bi bio na visokom sedmom mjestu

Ko bi osvojio Zlatnu loptu da se gleda samo statistika?

E. Čaušević

France Football jučer je objavio listu od 30 fudbalera koji će ove godine konkurisati za Zlatnu loptu, odnosno titulu najboljeg fudbalera svijeta.

Svi vjeruju da će se i ove godine nastaviti dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda koja traje već deset godina. Iako Messi ima nešto bolju statistiku favorit je Ronaldo koji je prošlu sezonu završio sa titulom Lige prvaka i španske La Lige.

Ugledni portal WhoScored objavio je danas zanimljivu listu od 30 fudbalera koji bi bili u konačnom poretku da se gleda samo statistika, odnosno prosječna ocjena iz utakmica odigranih ove sezone. Na listi je mnogo iznenađenja, a čak visoko kotira i bh. kapiten Edin Džeko.

Prema njihovim ocjenama Zlatna lopta pripala bi Neymaru koji je ove sezone odigrao 29 utakmica i ima prosječnu ocjenu 8,80, dok je iza njega Messi sa ocjenom 8,60. Najveće iznenađenje jeste plasman Thiaga Alcantare koji bi prema ovom statističkom podatku bio na trećem mjestu sa ocjenom 8,13.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. reprezentativac Edin Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 30 utakmica i ima prosječnu ocjenu od 7,91 i naš napadač bi zauzeo visoko sedmo mjesto. Džeko je po ovom parametru iza sebe ostavio čak i Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi