Ko će biti najbolji golgeter 2018. godine? Salah i Kane nisu ni blizu
(Foto: EPA) Harry Kane je prošle godine prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija sa 56 golova u svim takmičenjima

Lewandowski najbliži neprikosnovenom dvojcu

Ko će biti najbolji golgeter 2018. godine? Salah i Kane nisu ni blizu

I 2018. godina se polako, ali sigurno bliži kraju, pa tako i utrka za najboljeg strijelca u ovoj kalendarskoj godini ulazi u "fotofiniš".

Po običaju, borbu za titulu najboljeg strijelca u svim takmičenjima u ovoj godini će voditi Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi je do sada postigao najviše golova u 2018. godini, 44, dok je njegov vječiti rival postigao samo gol manje (43). Ipak, Ronaldo do kraja godine može odigrati devet utakmica, dok Messi potencijalno može istrčati na teren još osam puta.

Pratioci nevjerovatnog dvojca ove godine gotovo da nemaju šansi. Mohamed Salah koji je imao sjajnu prošlu sezonu je trenutno na cifri od 36 golova kao i Messijev saigrač Luis Suarez, dok je Tottenhamov Harry Kane postigao gol manje. Najviše šansi da prestigne Messija i Ronalda ima Robert Lewandowski sa 39 golova u 2018. godini, ali će mu biti potrebno nekoliko čudesnih partija želi li to i ostvariti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, od 2010. godine su se Ronaldo i Messij smjenjivali kada je u pitanju najbolji strijelac jedne kalendarske godine, a samo ih je prošle godine "poremetio" Harry Kane postigavši 56 golova.

Promo

Top Komentari

VELEZ
Nusmir fajic
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti