Ko će biti selektor? U četvrtak se na Ilidži očekuje 'bijeli dim'
Sjednica Izvršnog odbora ovoga puta neće biti održana u Zenici, već na Ilidži, a njen početak je zakazan za 12 sati.

Osim ima veću podršku, ali to ne mora ništa da znači

Ko će biti selektor? U četvrtak se na Ilidži očekuje 'bijeli dim'

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine bi u četvrtak napokon trebala dobiti novog selektora, čime će valjda biti okončana ta, sada već, višemjesečna sapunica.

U igri za nasljednika Mehmeda Baždarevića ostala su dva imena - Amar Osim i Robert Prosinečki a, kako saznaje SportSport.ba, trenutno veću podršku među članovima Izvršnog odbora ima Osim.

Međutim, to ne mora ništa značiti jer se do četvrtka stvari mogu promijeniti i ne bi bilo prvi put da se novi bh. selektor dobije takozvanom "trgovinom glasova".

Podsjetimo, prilikom posljednjeg izbora bivšeg selektora (2014. godine), u prvom krugu glasanja Baždarević je imao šest glasova, Rajevac pet a Slišković četiri glasa. U svojevrsno finale su ušli Baždarević i Rajevac, u kojem je tih pet glasova za srbijanskog stručnjaka 'isparilo' pa je Meša pobijedio sa 15:0, očito po nekom već ranije sklopljenom dogovoru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Šta nas čeka ovoga puta, saznat ćemo u četvrtak. Sjednica Izvršnog odbora ovoga puta neće biti održana u Zenici, već na Ilidži, a njen početak je zakazan za 12 sati.

Bitno je napomenuti da je za izbor novog selektora potrebno 12 glasova od 15 članova Izvršnog odbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi