Ko će naslijediti Di Francesca? "Nisam spreman prihvatiti saradnju"

EDF više nije šef struke Vučice

Ko će naslijediti Di Francesca? "Nisam spreman prihvatiti saradnju"

Eusebio Di Francesco više nije trener Rome, potvrđeno je iz kluba. Vijest je to koja nikoga nije iznenadila, jer se o prekidu saradnje Rome i EDF-a špekuliše već odavno.

Loše igre ove sezone, slabi rezultati (posebno debakl protiv Lazija) i eliminacija iz Lige prvaka u dvomeču sa Portom konačno su kulminirali i u Romi su odlučili da je vrijeme za razlaz.

Već neko vrijeme se špekulisalo i o mogućem Di Francescovom nasljedniku na klupi Rome, a dok je trajao "krizni sastanak" u Rimu (čiji je epilog bio prekid saradnje sa EDF-om), jedan od onih koji su se dovodili u vezu sa Vučicom, Roberto Donadoni je govorio za italijanske medije.

"Čast mi je da me povezuju sa Romom, ali nisam imao nikakvog kontakta sa tim klubom, iako sam o tome čitao u novinama", izjavio je nekadašnji strateg Bologne za ANSA-u, pa dodao:

"To su informacije koje nisu istinite jer se ja ni sa kim nisam čuo. U svakom slučaju, iako je čast povezivati se s Romom, ne bih bio spreman prihvatiti kratkoročnu saradnju, to ne ide uz moj način rada".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romi je hitno potreban novi šef struke, koji će "izgurati" barem do kraja sezone, ali je jasno da to neće biti Roberto Donadoni.

Italijanski mediji i dalje smatraju da je prvi favorit za klupu Rome sada Claudio Ranieri koji se i dalje nalazi u Londonu. Podsjetimo, Ranieri je nedavno dobio otkaz u Fulhamu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi