Ko će u borbu za prvaka Njemačke? "Bosanski" Koln sudbinu drži u svojim rukama
Bosanskohercegovački reprezentativac Robert Voloder pruža sjajne partije

Juniorska Bundesliga

Ko će u borbu za prvaka Njemačke? "Bosanski" Koln sudbinu drži u svojim rukama

A. Beganović

Wolfsburg i Stuttgart borit će se za juniorskog prvaka Njemačke, a njima će se u toj borbi priključiti još dvije ekipe (Koln, Borussia Dortmund, Schalke 04).

U vikendu iza nas odigrani su susreti 25. kola u tri grupe juniorske Bundeslige, a posljednje kolo daće nam kompletan spisak ekipa koje će se boriti za trofej namijenjen prvaku.

U grupama Sjever/Sjeveoistok i Jug/Jugozapad pitanje putnika na završni turnir je odlučeno prije posljednjeg kola s obzirom da Wolfsburg i Stuttgart imaju nedostižne prednosti.

No, zato je u grupi Zapad, koja je zapravo i najkvalitetnija pa daje dva putnika na završni turnir, i više nego zanimljivo. Kolo prije kraja tri ekipe su igri za plasman u samu završnicu, a to su Borussia Dortmund, Koln i Schalke.

Kolo odigrano za vikend donijelo je promjenu na čelu tabele s obzirom da Koln čije boje su tokom sezone branila četvorica mladih bh. igrača, nije uspio slaviti na gostovanju kod Fortune Dusseldorf (2:2).

Gubili su mladi Jarčevi 2:0 pet minuta prije kraja susreta te su tako sve dobro napravljeno u sezoni mogli prosuti. No, Katterbach i Schlax su ipak u finišu donijeli Kolnu bod te su ga ostavili na 2. mjestu.

Bosanskohercegovački juniorski reprezentativac Robert Voloder ponovo je odigrao svih 90 minuta u dresu Kolna, Elmin Herić je u igru ušao u 81. minuti, dok Faris Bačevac i Eladan Islamović nisu ovaj put bili u konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kiks Kolna iskoristila je Borussia koja se pobjedom nad Aachenom (4:1) probila na prvo mjesto. Borussia ima 54 boda, Koln i Schalke koji je za vikend također slavio imaju po 53 s tim da Jarčevi imaju bolju gol razliku i sve drže u svojim rukama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi