Navijači Borussije neće biti sretni: Valverde protiv Intera pravi devet promjena u početnoj postavi?
Messi po svemu sudeći neće igrati protiv Intera

Trener Katalonaca želi odmoriti neke igrače za naredne mečeve u La Ligi

Navijači Borussije neće biti sretni: Valverde protiv Intera pravi devet promjena u početnoj postavi?

S. Pašalić

Barcelona je sinoć na Camp Nou na krilima Lionela Messija savladala Mallorcu sa 5:2 i tako stigla do četvrte pobjede zaredom u La Ligi.

Katalonci su opravdali ulogu velikog favorita u ovom meču i upisali su nova tri boda s kojim su ostali izjednačeni sa Real Madridom na vrhu tabele.

Sada se Barcelona okreće utakmici koja je čeka u utorak protiv Intera u okviru posljednjeg šestog kola grupne faze Lige prvaka.

Ipak, tim Ernesta Valverdea je već osigurao prvo mjesto u grupi i prolazak u nokaut fazu, a trener Barcelone bi prema pisanjima španskih medija mogao napraviti dosta promjena za ovaj meč.

AS navodi da iako će Valverde tek u ponedjeljak objaviti ko će putovati u Italiju, ali očekuje se da Busquets, Messi i Suárez sigurno neće igrati, dok bi Sergi Roberto, Lenglet, Pique i Rakitić trebali putovati, ali bi neki od njih mogli imati manju minutažu.

Očekuje se da će Valverde dati priliku nekim drugim igračima s obzirom da Barcelona u narednom kolu ide na gostovanje kod Real Sociedada, a nakon toga je čeka i El Clasico, pa bi prema pisanju španskog medija početna postava katalonskog tima protiv Intera mogla izgledati ovako:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neto; Wague, Todibo, Umtiti, Junior; De Jong, Alena, Vidal; Carles Perez, Griezmann i Ansu Fati.

Inter i Borussia Dortmund imaju po 7 bodova, a ukoliko oba tima u posljednjem kolu upišu pobjede, dalje će proći italijanski tim s obzirom da je bolji u međusobnim duelima sa Milionerima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pazzo13
Prosle godine na ovaj isti nacin je Barsa izabcila Inter kada je u zadnjem kolu igrala sa drugim timom protiv Totenhema koji je na kraju igrao finale LP
2 0
Zaštita Identiteta
Šta sve neće uraditi za Lautara Martineza...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi