Prosinečki: Podrška igrača? Ne mogu reći da nisu htjeli, već nisu mogli

Selektor po povratku iz Atine

Prosinečki: Podrška igrača? Ne mogu reći da nisu htjeli, već nisu mogli

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Bosna i Hercegovina je u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od Grčke sa 2:1 i tako ostala bez direktnog plasman na Evropsko prvenstvo. 

Izabranici Roberta Prosinečkog su u sedmom kolu razbili Finsku sa 4:1, ali su sinoć u Atini potpuno razočarali i na kraju sasvim zasluženo doživjeli četvrti uzastopni poraz na gostovanjima. 

Ekspedicija Zmajeva se danas vratila iz Atine, a na sarajevskom aerodromu prisutnim novinarima se obratio Prosinečki koji je govorio o trenutnoj situaciji u reprezentaciji. 

"Zabrinjavajuće je da ne možemo protiv odlične utakmice za tri dana to ne možemo ponoviti. Grčka je bila puno bolja i nismo im mogli parirati. Koliko god radili analize, izgledaš dobro, a onda katastrofa. Jednostavno nigdje nas nije bilo, na kraju smo i dobro prošli", rekao je Prosinečki. 

Ostaje li na klupi?

"Sigurno ću razgovarati sa predsjednikom Begićem, BiH sigurno ima kvalitet, ali do kuda i kako...Jučer se pokazalo da sa Džekom i bez Džeke, sad kad smo našli neke alternative...Uglavnom ne možemo spojiti dvije utakmice."

"Teško mi je reći da li bi bilo bolje da je bio neko drugi od igrača, pokušali smo promijenit ritam, ali nismo uspjeli. Odigrali smo utakmicu ispod našeg nivoa."

O novim igračima u preostala dva susreta kvalifikacija?

"Teško mi je reći da ima novih igrača koji su nivo za A reprezentacije. Izborili smo baraž, vidjet ćemo ko će biti protivnik."

"Podrška igrača? Ne mogu reći da nisu htjeli, već nisu mogli. Bili su bolji i brži. Ova utakmica pokazala da su Grci bili bolji od nas. To nema veze s podrškom. Ne znam koji je razlog. Dali smo im sve lopte. To je neobjašnjivo. To je nogomet".

Komentarisao je i izjavu Miralema Pjanića da je BiH osrednja reprezentacija. 

"Kad se izgubi puno se stvari govori. Bez daljneg da je Pjanić jedan od naših najvažanijih igrača. Ali falili su Džeko i Višća. Možda smo se malo poljuljali nakon utakmice sa Finskom. Trebamo razmišljati o budućnosti i smjeni generacije. Moramo vidjeti šta i kako pa ne možemo uvezati dvije utakmice u tri dana." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naredni izazovi Zmajeve čekaju u novembru kada će u posljednja dva kola kvalifikacija dočekati Italiju te gostovati Lihtenštajnu. 

Top Komentari

Aoki
Nemoj nuditi nego daj NEOPOZIVU ostavku, Safet Sušić je zbog puno manjih stvari nabijen iz reprezentacije a ti palamudiš zajedno sa savezom
16 4
Rajvosa2019
Nas najveci problem je psiha + mentalitet - mi kao narod bi sa malo truda veliki uspjeh / sa malo rada puno para / zadovoljni smo sa malo nemamo tu narav da stisnemo zube kad treba - da idemo preko svojih mogucnosti da ostvarimo neki cilj / tako i u sportu , sve bi nesto sa malo truda , bez ciljeva- nedajeno nikad sve od sebe da bi nesto ostvarili - stigli / a narod gladan nekog uspjeha - neceg pozitivnog , yebiga takvi smo
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti