Ko je "gospodin promašaj" u Premier ligi?

Ko ima najviše promašenih šansi?

Ko je "gospodin promašaj" u Premier ligi?

M. Šljivak

Engleska Premier liga polako ulazi u završnicu.

Biće to sasvim sigurno veoma zanimljiv finiš sezone. Manchester City i Liverpool bore se za titulu prvaka, a velika je borba i za pozicije koje vode u Ligu prvaka i bitku za dva mjesta vode Arsenal, Tottenham, Manchester United i Chelsea.

Mnoge stvari su mogle biti i drugačije da su napadači ove sezone iskoristili više šansi koje su imali, pa bismo danas možda imali i manje zanimljiviju tabelu Premiershipa.

Kao i svake godine dosta stopostotnih šansi je propušteno i u ovoj sezoni, a naravno i za promašaje se vodi prava statistika.

Tako je napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang ove sezone promašio najviše velikih prilika. Čak 19 puta je imao velike šanse da zatrese protivničku mrežu, ali nije ih iskoristio.

Uspio je međutim Gabonac da postigne 17 golova, ali ovaj učinak je mogao biti i mnogo veći.

Iza njega je napadač Bournemoutha Callum Wilson (16), a zatim slijede Mohamed Salah (15), Romelu Lukaku (14) i mnogi drugi...

Ovako izgleda tabela igrača sa najviše propuštenih šansi...

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi