Real Madrid pomno prati pregovore Cityja i Sterlinga

Kraljevi spremno čekaju da upute ponudu

Real Madrid pomno prati pregovore Cityja i Sterlinga

Real Madrid planira u sljedećoj godini angažovati nekoliko velikih pojačanja, a sada su se pojavile informacije da Kraljevi pomno prate situaciju oko produženja ugovora Raheema Sterlinga sa Manchester Cityjem.

Krilni fudbaler Cityja, Sterling, ulazi u posljednjih 18 mjeseci svog važećeg ugovora sa Građanima, a prema navodima ESPN-a za sada nema informacija da je engleski reprezentativac spreman potpisati produženje saradnje.

Navodno to želi iskoristiti Real Madrid i "povoljno" dovesti Sterlinga u svoje redove ukoliko se situacija oko njegovog novog ugovora sa Cityjem uskoro ne riješi.

Iako i City i Sterling žele nastaviti saradnju, za sada nema nagovještaja da je postizanje dogovora oko novih uvjeta blizu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane, Real Madrid je itekako zaintersovan za usluge 23-godišnjeg Sterlinga, te bi mogao pokušati realizovati njegov transfer već u januaru. Podsjetimo, Real nije ovog ljeta uspio adekvatno popuniti prazninu nastalu dolaskom Cristiana Ronalda, a Sterling ima dovoljno napadačkih kvaliteta da se nazove velikim pojačanjem za Kraljeve.

Podsjetimo, Sterling je nakon sjajnih igara u Liverpoolu 2015. godine stigao u City za oko 64 miliona eura. U novoj sezoni je već upisao četiri gola i dvije asistencije u sedam premierligaških susreta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi