Ko je "krivac" za preporođeni Bayern: "Brazzo uvijek interveniše, iza sebe ima veliko iskustvo"

Alaba biranim riječima govorio o nekadašnjem bh. reprezentativcu

Ko je "krivac" za preporođeni Bayern: "Brazzo uvijek interveniše, iza sebe ima veliko iskustvo"

S. Mlaćo

Bayern Munchen je u vikendu iza nas savladao Schalke (3:1), te sada prišao Dortumndu na samo pet bodova.

Atmosfera u redovima Bavaraca je sve bolje i bolja, iako je do prije par mjeseci bila katastrofalna. Ipak, Bayern se digao i sada navijači vjeruju u osvajanje trofeja.

David Alaba je odlučio pohvaliti sportskog direktor svog tima Hasana Salihamiadžića koji je po njemu važna karika za dobre rezultate.

Salihamidžić je augustu 2017. godine stigao na ovu poziciju, a nerijetko je bio i meta kritika. Sve je izdržao, a očigledno je da kod nogometaša uživa veliko povjerenje.

"Imao je mnogo posla kada je došao, to mu je pomoglo i sada je to postala rutina za njega. Dobro radi, stalno komunicira sa igračima, interveniše kada god to treba, a kada nešto želi da nam kažem, ode do igrača i traži razgovor", kazao je Alaba.

Ističe da veliko iskustvo sa terena mnogo pomaže nekadašnjem bh. reprezentativcu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On ima veliko iskustvo, te stvari gleda sa stanovišta nogometaša", dodao je Alaba.

Salihamidžić je karijeru završio 2012. godine, a dres Bayerna iz Munchena nosio je od 1998. godine do 2007. Sa Bavarcima je između ostalih osvojio trofej Lige prvaka 2001. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije