Ko je najbolji Zmaj u kvalifikacijama? Pjanić je drugi, a Džeko peti

Bh. reprezentativci razočarali u Grčkoj

Ko je najbolji Zmaj u kvalifikacijama? Pjanić je drugi, a Džeko peti

A. Čaušević

Fudbalska A reprezentacija BiH je praktično ostala bez direktnog plasmana na EURO nakon poraza u Grčkoj. 

Zmajevi su zaista podbacili u Atini. U najlošijoj utakmici ovih kvalifikacija poraženi su "samo" sa 2:1, a zašto rezultat nije bio i lošiji najzaslužniji je Ibrahim Šehić.

Šehić je briljirao na OAKA stadionu te je upravo iskusni golman najbolji bh. reprezentativac po izboru UEFA.

Čuvar mreže Erzurumspora je do sada skupio 1101 poen, a u generalnom poretku zauizma 33. mjeste što je odlična pozicija s obzirom da bh. reprezentacija u ovom kvalifikacijama i ne igra sjajno.

Ispred njega je samo šest golmana i to Jordan Pickford (Engleska), Jasper Cillessen (Holandija), Yann Sommer (Švicarska), Andry Pyatov (Ukrajina), Rui Patricio (Portugal) i Josep Gomez (Andorra).

Iza Šehića sa 815 bodova se nalazi Miralem Pjanić, zatim slijede Ervin Zukanović (584), Toni Šunjić (559), Edin Džeko (521), Muhamed Bešić (500)...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najbolji strijelac bh. reprezentacije Amer Gojak sa četiri postignuta boda je tek 10. sa 307 bodova. Kompletan učinak pogledajte ovdje.

Inače, u generalnom poretku dominiraju igrači Holandije. Memphis Depay (2541 poena) je prvi, zatim slijede Frenkie de Jong (2.409) na drugom, Matthijs De Ligt (2.023) na četvrtom i Jasper Cillessen (1.725) na petom mjestu. "Uljez" na drugom mjestu je Englez Jordan Pickford (2.306).

Top Komentari

Chupy
Jel bitno, zasto nas obasipate nebitnim informacijama?? Da smo se plasirali onda OK, ove teme, al ovako, ne zanima nas! Pisite nam o Wandi, onoj fufari od Icardia. Malo nam sisa pokazite. O reprezentaciji. NE. Bar dok se ne uozbilje i ne pocnu igrati nogama, mozgom, srcem i mudima. Tako!
6 0
nedoni46
niko, nijedan
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi