Prosinečki je bivši?
Zabrinuto lice Roberta Prosinečkog nakon očajnog izdanja bh. reprezentacije u Atini protiv selekcije Grčke.

Klima u IO se promijenila?

Prosinečki je bivši?

A. Beganović, foto: T. Hebib

Robert Prosinečki gotovo sigurno neće voditi fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u posljednja dva susreta kvalifikacija te baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Iako su i u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine nakon dobre igre i ubjedljive pobjede nad Finskom uz večeru hvalili sami sebe i svoj potez pružanja apsolutne podrške Robertu Prosinečkom nakon što je aktuelni selektor podnio ostavku, dva dana nakon sramnog izdanja u Grčkoj stvari su se naglo promijenile.

Kako SportSport.ba saznaje, Prosinečki više ne uživa apsolutnu podršku članova Izvršnog odbora, a iz neslužbenih razgovora sa nekim od njih, može se zaključiti da su Velikom Žutom odbrojani dani na klupi našeg nacionalnog tima.

"A, šta da radimo? Hajde ti meni reci. Očito je da ovako više ne ide. Moramo pred baraž nešto promijeniti. Mislim da Prosinečki neće ostati selektor", potpisniku ovih redova rekao je jedan od članova Izvršnog odbora uz molbu da mu se ne spominje ime s obzirom da u vrhu bh. fudbala vlada "Zakon šutnje".

Da se nešto "kuha" govori i to da je srijedu zakazana sjednica Izvršnog odbora sa samo jednom tačkom Dnevnog reda - analiza rezultata i rada stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ko će naslijediti Prosinečkog, koji je također istakao da će porazgovarati sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH, Elvedinom Begićem, u ovom trenutku ne znaju ni vladari bh. fudbala i vjerovatno su radi toga, umjesto za juče, sjednicu odlučili zakazati za 23. oktobar.

Prosinečki vjerovatno neće ostati selektor i takav scenarij bez obzira i na njegovu odgovornost za slabe rezultate nacionalnog tima vjerovatno ništa neće promijeniti.

Mnogo važnije je to, što u krajnjem slučaju očekuje i sportska javnost, da po prvi put odgovornost za neuspjeh pa barem reda radi preuzme i 15 članova Izvršnog odbora, te trojica članova Stručne komisije na čiji prijedlog je početkom prošle godine hrvatski stručnjak jednoglasno izabran za selektora. 

Ako su u stanju pripisati sebi zasluge za dobro urađene stvari u bh. fudbalu, onda sasvim sigurno moraju smoći snage i preuzeti odgovornost za loše kojeg je, nažalost, u bh. fudbalu u cjelini sve više.

Top Komentari

milivoje
SAVEZ NAPOLJE!
33 4
Hooruk
Ima savez love za bacanje, kad je sam ponudio ostavku, zadrzase ga, a sad ce mu dati otkaz i isplatiti ga.
29 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti