Ko je trenirao bolje igrače? Idealni sastavi Guardiole i Mourinha

Vječni okršaj trenera

Ko je trenirao bolje igrače? Idealni sastavi Guardiole i Mourinha

E. Čaušević

Pep Guardiola i Jose Mourinho jedni su od najvećih rivala u trenerskom svijetu, a u dosadašnjim karijerama imali su nekoliko kultnih okršaja.

Put ih je opet spojio prije dvije godine kada je Guardiola došao na klupi Manchester Cityja, a Mourinho je preuzeo gradskog rivala United. Ipak, kultni okršaji Španca i Portugalca počeli su još prije desetak godina kada je Guardiola bio trener Barcelone, a tada mu je Mourinho nanio jedan od najtežih poraza u karijeri s Interom.

Okršaj ovih trenerskih "vanzemaljaca" nastavio se kada je Mourinho preuzeo Real Madrid, no tada mu je Pep očitao nekoliko lekcija s Barcom, a mnogi pamte pobjedu Katalonaca od 5:0 protiv Kraljeva. Rivalstvo se nastavilo u Engleskoj, a Pep i Jose nam svaki put ponude nešto novo i pruže zagarantovan spektakl.

Obojica su u svojim dosadašnjim trenerskim karijerama osvojili dosta toga i trenirali mnoge zvijezde. Engleski mediji napravili su timove iz snova od igrača koje su vodili Guardiola i Mourinho. Naravno, i ovdje se postavlja pitanje čiji tim je bolji i ko bi pobijedio da se mogu sastati u ovakvim sastavima?

Guardiolinih najboljih 11: Neuer, Lahm, Puyol, Kompany, Alaba, Xavi, Iniesta, De Bruyne, Henry, Messi, Aguero.

Mourinhovih najboljih 11: De Gea, Zanetti, Carvalho, Terry, Cole, Makelele, Xabi Alonso, Lampard, Sneijder, Drogba, Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Extreme leadership at centre-back

Clean sheets for days

Promo

Top Komentari

DeroVolk
Ramos ispred Carvalha definitivno
7 4
meho
Pored Cecha, Casillasa i Courtoisa izabrao ovog klipana. Nidje veze.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi