Ko može zaustaviti Huga Vieiru?

Impozantan učinak Portugalca

Ko može zaustaviti Huga Vieiru?

D. Vejo

Grof Božović učinio je pravi potez kada je napadača Huga Vieiru doveo u redove crveno-bijelih. Portugalac se odužio na najbolji mogući način i opravdao svaki novčić uložen u njega. 

Statistika koja pokazuje učinak Vieire ove sezone je i više nego zapanjujuća. Odbrane timova u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji, nisu imali rješenje za iskusnog centarfora. Hladnokrvne završnice, dobra tehnika, precizan šut kao i brzina punile su mreže protivnika.

Kada je došao u tim iz Ljutice Bogdana za njega su govorili da nije pravi izbor. Međutim svojim igrama dokazao je suprotno. Utjerao je strah u kosti svakoj odbrani koja je njemu i njegovom timu stala na put. 

Do sada je u 24 utakmice postigao 18 pogodaka. Od toga je postigao 11 desnom, tri puta mrežu protivnika je tresao lijevom nogom dok je četiri puta poentirao glavom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kako to radi Zvezdin dragulj, gledajte i videu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi