Ko su najomraženije nogometne ličnosti?

Mourinho je u vrhu

Ko su najomraženije nogometne ličnosti?

Edmir Škorić

Nogometni magazin FourFourTwo napravio je zanimljivu listu - najomraženije nogometne ličnosti.

Za najomraženiju ličnost izabran je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji je u ljeto 2015. godine napustio tu poziciju. Blatter je bio čovjek sumnjivih radnji, a Svjetsku nogometnu federaciju s njim na čelu smatraju "kriminalnom hobotnicom". Stoga i ne čudi njegova "titula" najomraženijeg nogometnog lika.

Na drugom mjestu je Jose Mourinho. Bilo je za očekivati da će biti visoko pozicioniran na ovoj nimalo ugodnoj listi. Portugalac se ne plaši reći ono što misli i stoga je dobio mnogo neprijatelja među igračima, trenerima, navijačima...

Zbog nekih postupaka je omražen, a mnogi ga ne vole isključivo zbog defanzivnog nogometa, mada postoje i oni koji ga obožavaju i nazivaju ga Posebnim.

Harald Schumacher treći je na listi. Radi se o bivšem i jako kontroverznom golmanu Njemačke koji se 1982. godine na Svjetskom prvenstvu sudario s Patrickom Battistonom. Battiston je ostao u nesvijesti sa nekoliko slomljenih zubi i oštećenom kralježnicom.

Četvrto mjesto pripalo je Michelu Platiniju, darovitom bivšem francuskom nogometašu koji će se kasnije ispostaviti korumpiranim predsjednikom UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U top 10 su još Richard Keyes, čiju karijeru su obilježili razni skandali, Juventusov napadač Cristiano Ronaldo kojeg "ili obožavate ili mrzite", zatim Luciano Mogi, koji je bio umiješan u zloglasne skandale Calciopoli jer je uticao na rezultate nekih važnih utakmica Juventusa, El.Hadji Diouf kao bivši napadač Liverpoola jer je bio izuzetno kvaran i imao je jako loše odnose sa mnogim saigračima poput Stevena Gerrarda i Jamieja Carraghera, Pete Winkelman i na koncu John Terry.

Zanimljivu da su među 30 najomraženijih ličnosti i Diego Maradona (13. mjesto), Roman Abramovič (25. mjesto) i, začudo, sir Alex Ferguson (30. mjesto).

Top Komentari

dadopd
Cudi me da nisu stavili Rajana Gigsa koji je spavao s bratovom zenom.
7 0
Shik
Nekada prije Valencija je imala cjelu ekipu. Od Kanizareza do napadaca.(Ayalla)?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi