Ko su najveći favoriti za "krov svijeta"?
Može li se Brazil iskupiti za debakl iz polufinala prethodnog Svjetskog prvenstva? Da li će Njemačka odbraniti titulu? Šta može Španija?

Predviđanja su već počela, a Mundijal je tek narednog ljeta

Ko su najveći favoriti za "krov svijeta"?

Prije nekoliko dana su izvučene grupe za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Rusiji. Mundijal je svakodnevna tema svih uglednih svjetskih medija, pa se čini kao da je "iza ugla", ipak, ljubitelji fudbala će morati pričekati do narednog ljeta kako bi uživali u duelima najboljih svjetskih reprezentacija.

Ipak, i prije nego što su bili poznati svi učesnici Mundijala u Rusiji, mnogi su počeli sa predviđanjima o potencijalnim pobjednicima.

Ovakvim predviđanjima se pridružio i ugledni američki ESPN, koji je uz pomoć statistike i "indeksa snage" reprezentacija "pronašao" najvećeg favorita za osvajanje narednog Svjetskog prvenstva.

Tako je, prema ESPN-u, reprezentacija Brazila najveći favorit u Rusiji (sa 20.8% šansi da stigne do prestižnog trofeja). Drugu poziciju ove liste je zauzela Crvena furija (15.9%), dok je Njemačka na trećoj poziciji (10.9%). Top 5 favorita za "penjanje na krov svijeta" zatvaraju Argentina (7%) i Francuska (6%).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

A post shared by espn (@espn) on

Top Komentari

Batistuta
Hajajhaa kakav crni Brazil
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi