Sampaoli: Pa, znate već koga želim u finalu Mundijala
Selektor Argentine ima veliki san što se tiče finala SP-a, ali bit će teško doći do same završnice u Rusiji

Okršaj Messija i Neymara?

Sampaoli: Pa, znate već koga želim u finalu Mundijala

E. Čaušević, foto: EPA

U Moskvi je jučer održano izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati narednog ljeta u Rusiji.

Već sada je jasno da nas očekuje "pakleno" ljeto što se tiče najvažnije sporedne stvari na svijetu, te da će ljubitelji fudbala moći uživati mjesec dana u svim čarima koje nam nudi Svjetsko prvenstvo. O favoritima je rano govoriti, no naravno glavni kandidati za titulu prvaka svijeta gotovo uvijek su Njemačka, Brazil, Argentina, Španija ili Portugal.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji vjerovatno će biti posljednja šansa za Lionela Messija da sa Argentinom bude na krovu svijeta. Jednom od najboljih igrača svih vremena potrebna je još samo ova titula kako bi svoje ime vječno upisao u argentinski, ali i svjetski fudbal.

Selektor Gaučosa, Jorge Sampaoli, nakon izvlačenja izjavio je da mu je san da osvoji SP s Argentinom, te da bi bio najsretniji kada bi u finalu igrali protiv Brazila. Sampaoli vjeruje da ništa ne može biti spektakularnije od okršaja Messija i Neymara koji su za ovog stručnjaka najbolji igrači svijeta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Za mene bi bilo ispunjenje sna da igramo u finalu protiv Brazila. Messi protiv Neymara. To bi bilo zaista nevjerovatno i nadam se da će se taj san ostvariti. Oni su za mene trenutno najbolji igrači svijeta i siguran sam da bi to bio pravi spektakl", rekao je Sampaoli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi