Kobilica: Protiv Novog Travnika nas zanima samo pobjeda
Kobilica je ponajbolji igrač Rudara i bez njega se ne može zamisliti tim iz Kaknja

Kapiten Rudara pred sutrašnji duel

Kobilica: Protiv Novog Travnika nas zanima samo pobjeda

Dino Kurbegović

U premijernom nastupu pred svojim navijačima u drugom dijelu prvenstva, zeleno-crni za protivnika imaju ekipu Novog Travnika i može se slobodno kazati da su u ovom meču favoriti.

Nakon duge pauze, koja je trajala više od četiri mjeseca, simpatizeri Rudara će u subotu imati prilike da na djelu vide Hodžićev sastav, koji je u pauzi prvenstva pretrpio neznatne promjene. Nažalost, pravo nastupa nemaju: Musić, Kovač, Hrelja i Fočo, te će početna postava biti znatno izmijenjena i oslabljena.

Belmin Kobilica, kapiten Rudara u prošlom kolu bio je na meti igrača Metalleghea, koji ga nisu štedjeli, te je na poluvremenu zbog povrede napustio teren, ipak sutra će od prve minute predvoditi tim kako bi došli do tri boda. 

"Sigurno nas očekuje teška utakmica protiv protivnika koji je na polusezoni pojačao igrački kadar kako bi obezbjedili opstanak. Vjerujem da neće doći s bijelom zastavicom u Kakanj i da će pokušati da nas iznenade, ali mislim da smo mi dosta kvalitetniji i da naša pobjeda neće doći u pitanje. Nova tri boda su nam neophodna kako bi se priključili vrhu , što i jeste naš cilj u ovoj polusezoni. Od početka moramo ozbiljno shvatiti protivnika i od prve minute krenuti ofenzivno i ne dozvoliti protivniku da napravi iznenađenje. Ovo je naša prva domaća utakmica u ovoj polusezoni pa ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže kao i uvijek , a ja mogu obećati da ih nećemo iznevjeriti. Rudar ima tim za vrh tabele, tako da se nadam da će naredna utakmica biti dobar početak jednog niza, koji će trajati dugo", kazao je Kobilica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmica Rudar-Novi Travnik igra se u subotu 9.marta 2019.godine s početkom u 15 sati. Glavni sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda, pomoćnici su Admir Hadžalić(Goražde) i Marko Grebenar (Livno). Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine. Posmatrač suđenja Sead Jakić iz Mostara, a delegat utakmice Karlo Jurišić iz Posušja.

Top Komentari

Metropoljac
Koja pobjeda!!!!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi