Haračić junak Metalleghea, Novi Travnik bolji od Slavena

Zanimljivo je bilo u Jajcu i Novom Travniku

Haračić junak Metalleghea, Novi Travnik bolji od Slavena

S. Mlaćo

Važnu pobjedu pred svojim navijačima danas su upisali nogometaši Metalleghe na svom terenu protiv Rudara iz Kaknja (2:1).

Domaći su pokazali mnogo više u prvom dijelu, imali par sjajnih prilika, a krunisali su sve to pogotkom pred sami kraj prvog poluvremena.

Jusufbašić je ubacio, Kremenović glavom pogodio mrežu Kakanjaca.

U nastavku dobru priliku za goste imao je Kovač, da bi uzvratio Haračić, no mreža se nije zatresla.

Zatim sjajan pogodak Spahića za poravnanje, te je bilo jasno da ćemo gledati neizvjesnu završnicu. Domaći su bili blizu pogotka u 85. minuti, no Bešagić nije imao sreće, pogodio je stativu.

Ipak, pred sami kraj Dženan Haračić donosi Jajčanima važna tri boda.

NK Metalleghe BSI - FK Rudar Kakanj 2:1

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Rizvanović, Kremenović, Malbašić, Jusufbašić, Tankuljić, Danilović, Haračić, Popović, Bešagić, Simeunović.

FK Rudar: Bekan, Cana, Goralija, Kovač, Kobilica, Fočo, Musić, Gačić, Šubo, Mušija, Čizmić.

Pobjedom u drugi dio sezone startala je i momčad Novog Travnika. Novotravničani se ne predaju u borbi za opstanak, što su pokazali i današnjom pobjedom nad Slavenom iz Živinica 2:1.

U prvom dijelu vidjeli smo slabu utakmicu, da bi domaći poveli u 55. minuti preko Petaka. Na 2:0 povisio je nešto kasnije Opardija, nakon što domaći nisu bili precizni sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pred sami kraj gosti su smanjili, ali to je bilo sve.

NK Novi Travnik - NK Slaven 2:1

Promo

Top Komentari

Metropoljac
Junak je Bajraktarević
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi