Olimpija sigurna kod Gorice
Presudila bolja igra gostiju u drugom dijelu

Suljić i Tomić upisali 90 minuta, Smajlagić ušao pred sami kraj

Olimpija sigurna kod Gorice

S. Mlaćo

U 19. kolu Prve lige Slovenije Olimpija je danas slavila na gostovanju kod Gorice sa sigurnih 3:1. 

Gosti su poveli već u 16. minuti kada je pogodio sa 11 metara Vombergar, da bi domaći u 44. minuti došli do izjednačenja također sa 11 metara. Pogodio je Celcer i to je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Ipak, Olimpija je u drugom dijelu pokazala više. Najprie je u 57. minuti Savić pogodio za 1:2, da bi konačnih 1:3 svojim drugim pogotkom u 76. minuti postavio Vombergar.

U redovima Gorice Semir Smajlagić je u igru ušao u 79. minuti, dok su Asmir Suljić i Tomislav Tomić kod Olimpije na terenu proveli svih 90 minuta te zaradili po žuti karton. Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Rijad Kobiljar je meč odgledao sa klupe sa rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prva liga Slovenije, 19. kolo:

ND Gorica - Olimpija Ljubljana 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi