Kod kuće je najljepše: Pepe se vratio u Porto!

Potpisao do 2021. godine

Kod kuće je najljepše: Pepe se vratio u Porto! · Zvanično

Nakon što je raskinuo ugovor sa Bešiktašem, iskusni portugalski stoper Pepe danas je potpisao za novi klub.

Ovaj 35-godišnjak je dogovorio saradnju sa Portom, klubom za koji je već nastupao od 2004. do 2007. godine prije velikog transfera u Real Madrid.

Pepe je sa svojim novim-starim klubom dogovorio saradnju do ljeta 2021. godine, pa nije isključeno ni da u Portu dočeka kraj bogate karijere.

Pepe je rođeni Brazilac i prve korake je napravio u Alagoanu, iz kojeg je 2001. godine stigao u Maritimo. Tri godine kasnije je otišao u Porto za dva miliona eura, a potom je 2007. uslijedio pomenuti transfer u Real vrijedan 30 miliona eura.

Za Real je Pepe nastupao punih deset godina prije nego je 2017. stigao u Bešiktaš kao slobodan igrač.

Iz Bešiktaša otišao kao gospodin

Iako ga kroz karijeru prate ne baš pohvalni epiteti, Pepe je prilikom napuštanja Bešiktaša pokazao da je veliki čovjek.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Portugalac je bio jedan od najplaćenijih igrača Bešiktaša s platom oko pet miliona eura godišnje, no turski klub se našao u finansijskoj krizi, te Pepe nije dobio nekoliko plata. Ovaj 35-godišnji defanzivac odlučio je zatražiti raskid saradnje što mu je klub i odobrio.

Pepe je potom napravio fantastičan potez na odlasku jer je odlučio iznenaditi radnike u klubu, koji također nisu dobili već nekoliko plata. Pepe je iz svog džepa odlučio da im isplati sve zaostatke i pokaže svoju veličinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti