Kodro čeka na novi posao: "Bilo je ponuda, ali..."

Posljednji angažman imao u Švicarskoj

Kodro čeka na novi posao: "Bilo je ponuda, ali..."

Nekadašnji selektor BiH Meho Kodro i dalje čeka na novi posao.

Kodro (51) je posljednji angažman imao u Švicarskoj, gdje je vodio Servette, a od tada njegovo ime se dovodilo u vezu s nekoliko klubova. Da je ponuda bilo priznao je i sam Kodro za medije u Španiji.

"Volio bih ponovo raditi, bilo je ponuda, mada nije to ono što bi me zadovoljilo. Uglavnom su to bile ponude iz daleka, ali ne želim se suočavati s tim. Želio bih pronaći nešto bliže...", priznao je Kodro, pa ispričao kako se završila njegova epizoda u Švicarskoj.

"Kada sam stigao u Servette 2017. godine, potpisao sam ugovor na godinu i pol. Ipak, epizoda je završena prijevremeno, jer smo vidjeli da ciljevi neće biti ispunjeni i sjeli smo za stol. Na kraju smo procijenili kako je najbolje da se raziđemo, no to je svejedno lijepo razdoblje u mom životu."

Kodro danas živi u San Sebastianu, gdje je svojevremeno i igrao noseći dres Real Sociedada.

"Je li San Sebastian moja druga kuća? Moja supruga je ovdje, dvoje od moje troje djece je rođeno tu. Faktički, u San Sebastianu sam proveo više vremena nego u mojoj zemlji, Bosni i Hercegovini, i mnogo puta su me pitali koja je zapravo moja prva kuća", rekao je, između ostalog, Kodro. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao trener Kodro je imao priliku raditi i u Bosni i Hercegovini, kao selektor i trener FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi