Kodro: Neigranje Karića je olakšica za nas, ne smijemo podleći euforiji

Trener u stručnom štabu FK Velež

Kodro: Neigranje Karića je olakšica za nas, ne smijemo podleći euforiji

S. Mlaćo

U Mostaru je sve u znaku sutrašnjeg derbija Veleža i Olimpika. Rođeni su na nogama, svi sa nestrpljenjem očekuju prvi zvižduk glavnog sudije Elvisa Mujića iz Banovića. 

U ekipi Veleža vlada sjajna atmosfera, devet boda iz tri kola podigla su samopouzdanje igračima, a nova pobjeda će se tražiti sutra.

"Atmosfera u ekipi je sjajna. Poznajemo Olimpik, oni su i mijenjali igrački kadar, respektujemo ih, no vjerujem da smo mi bolja ekipa u ovom momentu. Naše samopouzdanje je mnogo veće, bitno je i da igrači ne podlegnu euforiji. Moramo ostati mirni i na terenu pokazati šta znamo. Vjerujem da hoće i nijednog momenta ne sumnjam u svoju ekipu", priča za SportSport.ba trener u stručnom štabu FK Velež Mustafa Kodro.

Dobro poznaje sutrašnjeg rivala.

"Ima tu dosta iskusnih igrača. Muminović je tu, kao i Karić, no on neće igrati i sigurno da je to velika olakšica za nas. Tu je i lijevi bek Stojanović koji je igrao u Zrinjskom, kvalitetan igrač, no naši mladi igrači su spremni i vjerujem da trkački možemo dominirati, što je veoma bitno".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Stručni štab Veleža raduje povratak iskusnog kapitena Kuduzovića, ali glavobolju je zadala povreda Brandao.

"Brandao je imao lakšu povredu. Dobio je jedan udarac u Bihaću, vratio se treninzima, ali nije sigurno da će igrati. Sigurno je da će biti u kombinaciji", dodao je Kodro, desna ruka Ibre Rahimića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bicebice
Dace Fajic u subotu jos koi zgoditak, ma razvalit ce ih VELEZ
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi