Koeman: Dest me jutros nazvao da mi saopšti odluku, poštujem njegov izbor

Koeman: Dest me jutros nazvao da mi saopšti odluku, poštujem njegov izbor

E. Škorić

Ajaxov defanzivac Sergino Dest jutros je holandskom selektoru Ronaldu Koemanu saopštio da će ipak igrati za Sjedinjene Američke Države.

Dest je jedna od najvećih nada u Ajaxu, mladić koji bi mogao stopama Matthijsa de Ligta, a na raju se odlučio za očevu stranu i dres SAD-a, za koji je debitovao prošlog mjeseca u meču protiv Meksika.

„Sergiño me jutros nazvao i objasnio zašto bira Ameriku. To je težak izbor koji samo on može donijeti i poštujem njegovu odluku", rekao je Koeman.

Koeman je 18-godišnjem defanzivcu zaželio svu sreću svijeta i rekao mu da treba biti ponosan na sebe i na svoj izbor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U Holandiji su naravno razočarani, ali igrač je očigledno shvatio da će u dresu SAD-a igrati važniju ulogu nego u Holandiji koja u odbrani ima De Ligta, Van Dijka i mnoge druge velike defanzivce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi