Holandija teže od očekivanog do pobjede protiv Bjelorusije, Rusija osigurala nastup na EP-u
Wijnaldum je bio strijelac oba gola za Holandiju

Rusi su sa stilom osigurali svoje mjesto na ovom takmičenju

Holandija teže od očekivanog do pobjede protiv Bjelorusije, Rusija osigurala nastup na EP-u

S. Pašalić

Reprezentacija Holandije je okviru grupe C stigla do pobjede rezultatom 2:1 u gostima kod Bjelorusije u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Gosti su očekivano bolje ušli u meč, ali su domaći mogli prvi stići do vodstva, ali je šut Lapteva otišao malo iznad prečke.

U 32. minuti Holandija je zato uspjela stići do vodstva nakon što je Wijnaldum nakon ubačaja Promesa pogodio za 1:0.

Devet minuta kasnije isti igrač je povećao prednost gostiju na 2:0 sjajnim udarcem sa 22-23 metra.

U nastavku je Bjelorusija preko Graguna u 54. minuti uspjela smanjiti na 2:1. Holanđani su nakon toga napadali i pokušavali stići i do trećeg gola, ali na kraju nisu uspjeli pa se rezultat nije promijenio.

Holandija je trenutno vodeća reprezentacija u ovoj grupi sa 15 bodova, a slijede Njemačka i Sjeverna Irska sa po 12 bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rusija je u utakmici grupe I slavila sa 5:0 u gostima kod Kipra i tako osigurala nastup na Evropskom prvenstvu, a Škotska je na svom terenu savladala San Marino sa 6:0. Na tabeli je Belgija prva sa 24 boda, a slijedi Rusija sa 21 bodom.

Mađarska je u okviru grupe E na domaćem terenu slavila protiv Azerbejdžana sa minimalnim rezultatom 1:0. Hrvatska je trenutno vodeća u ovoj grupi sa 13 bodova, a slijede Mađarska sa 12 i Slovačka sa 10 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi