Koeman donio još loših vijesti De Ligtu: Ako ne bude redovno igrao u Juventusu...
Selektor Holandije je već obavio razgovor sa igračem Juventusa

Mladi Holanđanin će biti pod velikim pritiskom

Koeman donio još loših vijesti De Ligtu: Ako ne bude redovno igrao u Juventusu...

S. Pašalić

Matthijs de Ligt je ovog ljeta stigao u Juventus kao veliko pojačanje.

19-godišnji Holanđanin je napustio Ajax i u transferu vrijednom 84 miliona eura stigao u Torinu gdje se očekuje da nastavi sa sjajnim igrama koje je pružao prošle sezone u dresu holandskog kluba.

Ipak, on je u prvoj utakmici nove sezone u Seriji A protiv Parme ostao na klupi i nije ulazio u igru, a sada je selektor Holandije Ronald Koeman izrazio svoju zabrinutost i otkrio je da bi mogao imati tešku odluku u budućnosti ako De Ligt ne bude igrao redovno na klupskom nivou.

"S jedne strane, pretpostavljate da će igrati jer je napravio transfer za mnogo novca. Ali ako klub ima Chiellinija i Bonuccija, možda će trener napraviti drugačiji izbor.", rekao je Koeman.

"Onog trenutka kad odabere Juventus, on odlazi u drugu zemlju i mora naučiti novi jezik. Za to treba vremena, ali to, naravno, ne bi trebalo predugo trajati. Još se ne brinem, ali ako ovo bude još uvijek slučaj u oktobru, tada ću početi razmišljati o činjenici da on nema ritam."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razgovarao sam s Matthijsom prije dvije sedmice, tada mi je također naznačio da se mora prilagoditi načinu igre i obrane."

"To je nešto drugačije od onoga na što je navikao u Ajaxu. U italijanskom nogometu, zasigurno na njegovom položaju, cilj je da se sačuva svoja mreža. Malo je manje o strukturi, poput naše u Holandiji.", dodao je selektor Holandije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi