Koeman: Imam dva sna, jedan je da vodim Barcelonu
Foto: EPA

Trener Evertona priznao

Koeman: Imam dva sna, jedan je da vodim Barcelonu

Ronald Koeman je u razgovoru za španske medije priznao da mu je san da postane trener Barcelone. 

Trener Evertona je u igračkoj karijeri odigrao 192 utakmice za Barcelonu, a od 1998. do 2000. godine je imao priliku i raditi kao pomoćnik u katalonskom klubu. Budući da će Luis Enrique na kraju sezone napustiti Camp Nou, kao jedan od mogućih njegovih nasljednika se pominje upravo Koeman. 

"Svi znaju da sam iz Barcelone, svi znaju moju ljubav prema klubu u kojem sam odrastao i kao čovjek i kao fudbaler", kazao je Koeman, te dodao:

"U fudbalu, kao i u životu i poslu, o svemu se može razgovarati. Ja imam dva sna koja želim da ispunim u trenerskoj karijeri. Prvi je da budem selektor Holandije, a drugi da jednog dana preuzmem Barcelonu. To je istina", otkrio je. 

Ipak, posao u Barceloni će morati sačekati s obzirom da su mu ostale još dvije godine ugovora sa Evertonom. 

"Sada sve dugujem Evertonu. Imamo velike i uzbudljive projekte i dat ćemo sve od sebe da se izborimo za Ligu prvaka za narednu sezonu", dodao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koeman je pored Evertona u svojoj trenerskoj karijeri vodio još Vitesse, Ajax, Benficu, PSV, AZ, Feyenoord i Southampton. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi