Koeman: Klaassen je lider na terenu
Foto: EPA

Hvalio novog fudbalera Evertona

Koeman: Klaassen je lider na terenu

Everton je jučer predstavio Davyja Klaassena, holandskog veznjaka koji je na Goodison Park stigao iz Ajaxa.

Iako ima samo 24 godine, Klaassen već važi za iskusnog fudbalera. Dojučerašnji kapiten Ajaxa bio je jedan od najstarijih fudbalera u ekipi koja je igrala u finalu Evropske lige, a menadžer Evertona Ronald Koeman je za njega imao samo riječi hvale.

"To je fudbaler koji ima samo 24 godine, a iza sebe ima već mnogo toga. On je lider na terenu, a podatak da je kapiten Ajaxa od 22. godine govori o tome kakva je osoba", započeo je Koeman, te nastavio:

"Klaassen je fudbaler koji voli da radi i trenira, a svojim znanjem na terenu bi nam trebao biti od velike koristi. S njim ćemo dobiti na kreativnosti. Zadovoljan sam što je došao u naš klub i što smo transfer dogovorili odmah. On je veliko pojačanje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ajax je prodajom Davyja Klaassena zaradio 27 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi