Koeman sretan zbog dolaska Rooneyja

Menadžer Evertona

Koeman sretan zbog dolaska Rooneyja

Edmir Škorić

Wayne Rooney se nakon dugo izbivanja vratio kući na Goodison Park.

Godinama je Rooney veselio navijače Manchester Uniteda, no bivši engleski reprezentativac vratio se u Everton, pošto nije bio u planovima Josea Mourinha za iduću sezonu.

Povratak Rooneyja velika je stvar za sve navijače Evertona, a klub je sa šestoricom pojačanja najavio nove stvari. Većinu novca pokrio je transfer Lukakua u Manchester United.

Ronald Koeman može da bude zadovoljan igračkim kadrom i Everton bi mogao da bude zanimljiva ekipa u narednoj sezoni, predvođena Rooneyjem.

"Dobro došao kući. Čeka nas uzbudjivo vrijeme. Idemo Karamele", napisao je Koeman na Twitteru, čime je poželio dobrodošlicu Rooneyju. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je 2004. godine iz Evertona prešao u Manchester United, a 31-godišnji napadač s Karamelama je sada potpisao dvogodišnji ugovor, no financijski detalji nisu objavljeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti