Rooney: Nisam došao da se penzionišem, nego da pobjeđujem

Da odmah razjasni...

Rooney: Nisam došao da se penzionišem, nego da pobjeđujem

Legendarni engleski napadač Wayne Rooney je jučer zvanično postao novi/stari član Evertona, iz kojeg je prije 13 godina prešao u Manchester United.

Rooney je tada bio golobradi mladić, a sada je u suprotnom smjeru otišao kao veteran u kojeg su na Old Traffordu izgubili povjerenje.

Rooney ima tek 31 godinu i pred njim je još mnogo godina profesionalne karijere, stoga je najbolji strijelac Crvenih đavola u historiji odmah na startu poručio da se u Everton nije vratio kako bi se penzionisao kod kuće, već kako bi sa svojim voljenim klubom napravio velike rezultate.

"Nisam došao ovdje da bih se penzionisao. Privukli su me neki drugi motivi, želim da igram, pobjeđujem i budem uspješan. Osjećam se dobro, ali trenutno nisam spreman koliko bih želio biti. Preda mnom su pripreme i u narednih nekoliko sedmica ću dostići željeni nivo", razjasnio je Rooney, te dodao:

"Zaista sam uzbuđen zbog povratka u Everton i jedva čekam nove izazove. Mislim da je ovo bio pravi trenutak da se vratim u svoj klub".

Rooney je u eri Garetha Southgatea izgubio mjesto u reprezentaciji Engleske i ne krije da mu je želja ponovo dobiti poziv u nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svaka odluka koju Southgate donese se treba poštovati. Na njemu je da odluči hoće li me vraćati u tim ili ne. Nadam se da ću biti dovoljno dobar Evertonu jer mi je to trenutno najvažnije. Ako tako bude, vjerujem da me selektor neće moći ignorisati", završio je Rooney, koji je danas odradio prvi trening sa novim saigračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti