Koga će Mancini poslati na travnjak Bilinog polja od prve minute?

Corriere dello Sport predviđa postavu Azzurra

Koga će Mancini poslati na travnjak Bilinog polja od prve minute?

Večeras se na Bilinom polju igra meč 9. kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Snage će odmjeriti reprezentacije BiH i Italije.

Italijani, pak, bez obzira što su već osigurali prvo mjesto u grupi žele na Bilinom polju doći do desetog uzastoponog trijumfa, pa je za očekivati da Mancini na travnjak zeničkog stadiona pošanje jak sastav.

Italijanski Corriere dello Sport vjeruje da će se selektor Mancini ponovo osloniti na formaciju 4-3-3. Donnarumma će se naći među stativama, dok bi bekovi trebali biti Emerson Palmieri i Florenzi, a štoperi Acerbi i Bonucci.

Vezni red će, prema pisanju Corriere dello Sporta nositi Jorginho i mladi Tonali, dok bi po krilima trebali djelovati Insigne i Bernardeschi. Belotti će gotovo sigurno biti u špiću napada.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mogući sastav Italije za duel sa BiH: Donnarumma - Florenzi, Bonucci, Acerbi, Emerson Palmieri - Barella, Jorginho, Tonali - Bernardeschi, Belotti - Insigne.

Kladionice više šansi za pobjedu daju Azzurrima. Tako je kvota kladionice MOZZART na trijumf Italije 2.15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel BiH i Italije!

Top Komentari

adaStolac
formacija je 4-3-3..nefali niko
0 0
bhodzic
formacija prema nabrojanim igračima: 4-2-3 fali igrač u sredini terena?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.