Koga Vidić smatra najtežim protivnikom u 16-godišnjoj karijeri?

Igrao je protiv najboljih u Premier ligi

Koga Vidić smatra najtežim protivnikom u 16-godišnjoj karijeri?

E. Škorić

Unatoč tome što je jedan od najboljih defanzivaca koji su ikada igrali u Premier ligi, Nemanja Vidić je bio potpuno nemoćan tokom jednog duela protiv Liverpoola i Fernanda Torresa.

Naravno, bilo je to u vrijeme dok je Torres još igrao za Liverpool i prije nego će potpisati za Chelsea i naprosto zaboraviti da bude ubojiti špic.

Ipak, koliko god Torres tada bio nezgodan za čuvati, legendarni stoper Uniteda ne smatra ga svojim najtežim rivalom.

Vidić je osvojio osam naslova Premier lige, tri Lige prvaka i tri Liga kupa tokom osmogodišnjeg boravka u Engleskoj, a objasnio je koga je bilo najteže čuvati.

"Ljudi kažu kako sam imao tešku utakmicu protiv Torresa, ali to je bila samo jedna utakmica. Drogba je bio teži protivnik. Torres je uvijek stvarao šansu za gol, ali Drogba je cijelu utakmicu stvarao probleme. Drogba je fizički bio najteži protivnik, no Suarez i Aguero su bili najkvalitetniji napadači protiv kojih sam igrao", kazao je Vidić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Manchestera Vidić je igrao u Spartak Moskvi i Crvenoj zvezdi, a nakon Uniteda bio je i član Intera.

Top Komentari

konjnakvadrat
Nabroja on njih
5 0
Elvis
3 lige prvaka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi