Koje klubove Edin Džeko vidi u finalu Lige prvaka?
Fantastični bh. napadač glavna je uzdanica Rome. Od njega se u Portu očekuju golovi kako bi Vučica mogla da se izbori za novo četvrtfinale (Foto: EPA)

Interesantan izbor Dijamanta

Koje klubove Edin Džeko vidi u finalu Lige prvaka?

M. Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko večeras će predvoditi napad Rome u revanš meču Lige prvaka protiv Porta.

Vučica iz prvog meča ima prednost od 2:1, daju im se veće šanse za prolaz, ali Portu je za četvrtfinale potrebna pobjeda od 1:0.

Džeko je optimističan pred večerašnji duel i tvrdi da će Roma biti veoma pažljiva u ovom susretu.

"Moramo biti mentalno jaki i ne moramo bacati sve karte u napad. Obećavam veliku borbu, a ako uspijemo proći dalje, trebaće nam malo sreće kako bismo se ponovo našli u polufinalu", rekao je Džeko, te je dodao:

"Ipak, pred nama je prvo uzvrat sa Portom. Moramo dokazati da smo jak tim i da nismo tim koji se brani", istakao je bh. fudbaler.

Dijamant je otkrio i imena klubova koje vidi u finalu. Naravno, izuzeta je Roma.

"Finale? Recimo Barcelona i Manchester City. Atletico također ima veliku motivaciju jer se finale igra na njihovom stadionu. Vjerujem da će neko od ova tri tima biti u finalu, ali naravno da bih najviše volio da Roma osvoji Ligu prvaka", rekao je Džeko.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone igra fantastično u Ligi prvaka. Odigrao je ukupno pet utakmica i ima učinak od pet golova i čak četiri asistencije.

Kladionica Mozzart Romi daje veće šanse za prolaz u narednu fazu. To kvota jasno pokazuje, ali Porto je favorit za pobjedu u večerašnjoj utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart možete pogledati OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi