"Kojeg napadača je najteže čuvati? Edina Džeku!"

Mancini hvali Dijamanta

"Kojeg napadača je najteže čuvati? Edina Džeku!"

E. Škorić

Defanzivac Rome Gianluca Mancini nahvalio je dvojicu svojih saigrača.

Mancini je u jednom intervjuu govorio o saigračima sa Olimpica, a poseban akcenat stavio je na Chrisa Smallinga i Edina Džeku.

"Napadač kojeg je najteže čuvati? Imam ga u timu i to je Edin Džeko. Igrao sam protiv njega i uvijek me oduševljavao. Po meni je jedan od najboljih na svijetu. On je ujedno i 'devetka' i 'desetka'. Kreće se svugdje po terenu", rekao je Mancini, a onda nahvalio i Smallinga.

"Počinje da govori italijanski, razumijemo se i pogledom. Sjajan je defanzivac, sjajna osoba, ali ne trebamo zaboraviti ni Fazija, koji nam daje savjete. Trener bira, ali ko god da izađe na teren, zna šta mu je činiti".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mancini je stoper, ali priznaje da je karijeru počeo kao vezni igrač.

"Znao sam nekada igrati i u vezi, kada bi bilo potrebno i u hitnim slučajevima. Treneri su me hvalili, ali zasluge su pripadale cijeloj ekipi. Bio sam i u paru s Veretoutom, trčao je za dvojicu. Meni je igranje u vezi bilo jedno novo iskustvo. Uvijek sam spreman, po potrebi, da igram u sredini", ispričao je Mancini.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

larokblum
Svak' svog konja hvali !!!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi