Kojih šest igrača Sarri neće prijaviti za Ligu prvaka?

Problem za trenera Juventusa

Kojih šest igrača Sarri neće prijaviti za Ligu prvaka?

A. Čaušević

Juventus je ovog ljeta značajano pojačao ekipu, prvenstveno u odbrani i veznom redu. 

Stara dama je angažovala najboljeg mladog defanzivca svijeta Matthijsa De Ligta, dok su u vezni red stigli Aaron Ramsey i Adrien Rabiot.

Međutim, glavobolju stručnom štabu Juventusa predstavlja činjenica da Fabio Paratici ne uspjeva da proda igrače koji su višak.

Poslije utakmice s Atletico Madridom je o tome govorio i Murizio Sarri koji je kazao kako će imati velikih problema da sastavi listu od 22 igrača koje će moći prijaviti za nastupe u Ligi prvaka.

Prema trenutnoj situaciji Sarri će morati prekrižiti šest zaista odličnih igrača koji jednostavno nemaju mjesta u timu.

Prema najavama iz Italije za Ligu šampiona neće biti prijavljeni golman Mattia Perin, defanzivci Luca Pellegrini i Daniele Rugani, veznjak Sami Khedira te hrvatski duo Marko Pjaca i Mario Mandžukić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Obzirom da su Gonzalo Higuaina i Blaise Matuidi na izlaznim vratima, za očekivati je da se Khedira i Mandžukić ipak nađu na listi. Također, Pellegrini je na korak od posudbe Cagliariju.

Prijelazni rok u Italiji traje do 2. septembra, te je jasno da će Paratici u naredne dvije sedmice imati pune ruke posla.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi