Kojim je riječima Zlatko Dalić motivisao Vatrene na poluvremenu?

Nakon prvih 45 minuta nije izgledalo dobro za Hrvatsku

Kojim je riječima Zlatko Dalić motivisao Vatrene na poluvremenu?

Hrvatska je nakon produžetaka sa 2:1 eliminisala Englesku u polufinalu Mundijala i izborila finale.

Ipak, Engleska je prva povela i to sjajnim golom Trippiera u 5. minuti susreta. Ovim rezultatom se i otišlo na odmor, a onda je Hrvatska u nastavku zaigrala puno bolje, došla do poravnanja preko Perišića u 68. minuti, a onda u produžetku preko Mandžukića i do pobjede.

Hrvatske novinare je zanimalo kako je Dalić motivisao svoje izabranike na poluvremenu, u momentima kada su gubili sa 1:0.

"Rekao sam im da smo mi bolja momčad, da bolje igramo. Rekao sam im da nastave sa pasom i da ne gube glavu, jer ako počnemo srljati i ispucavati loptu izgubit ćemo... Dakle, samo ne gubiti glavu. Dečki su me poslušali, strpljivo su gradili igru i došao je taj gol Perišića. Na kraju smo ponovo dali gol i nismo ga primili kao protiv Rusa", otkrio je svoje riječi iz svlačionice selektor Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi