Koju je on utakmicu gledao? Shearer 'opleo' po Modriću i Rakitiću

Bivši engleski napadač ima svoje mišljenje

Koju je on utakmicu gledao? Shearer 'opleo' po Modriću i Rakitiću

Nekada proslavljeni engleski napadač Alan Shearer je za britanske medije govorio o predstojećem susretu polufinala Svjetskog prvenstva u kojem će se sastati Engleska i Hrvatska.

Shearer je istakao da je ugodno iznenađen igrama i rezultatima Engleske na ovom turniru, te je ova skupina igrača "začepila usta" mnogobrojnim kritičarima.

"Nakon Evropskog prvenstva prije dvije godine, svi su se smijali engleskoj reprezentaciji. Da budem iskren, i ja sam bio skeptičan, nisam vidio scenarij u kojem osvajamo naslov i zadovoljio bih se tek nekim napretkom u igri. Međutim, selektor Southgate je napravio odličan posao i danas svi prepoznaju naš stil igre. Sama činjenica kako možemo reći da igramo polufinale je sjajna", rekao je Shearer, te nastavio:

"Prije početka Mundijala, postojale su mnoge sumnje: u vratara Pickforda, Leicesterovog stopera Maguirea, Hendersona... Jedino oko čega se nismo brinuli bio je Harry Kane. Međutim, nakon ovih utakmica mjesta za sumnju nema i prije svega treba istaći kako imamo pravu ekipu, a ne skup individualaca".

O reprezentaciji Hrvatske je Shearer govorio pomalo podcjenjivački.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kada gledam Hrvate, ne vidim razlog zbog kojih bismo ih se trebali plašiti. Imaju talentovane i sjajne igrače poput Rakitića i Modrića, ali oni su mi izgledali kao hodajući mrtvaci u produžecima protiv Rusije. Treba ih poštovati, ali razlog za strah apsolutno ne vidim".

Za Shearerove riječi vežu se mnogobrojni upitnici jer se mnogi dobro sjećaju onog nevjerovatnog sprinta Luke Modrića nakon skoro 120 minuta igre u Sočiju, a uostalom, obojica su bili sigurni sa bijele tačke u penal seriji...

Top Komentari

Hara
Englezi kad pricaju nikad niko nije bolji od njih. Puni sebe a nikad da nesto pokazu.
9 1
Turgut
Dako ih Hrvatska rasturi pa onda izgube za treće mjesto.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi