Igrač Atletica "otuđio" pehar, nije ni mogao zamisliti šta da čeka kad je došao kući

Kamere su sve snimile

Igrač Atletica "otuđio" pehar, nije ni mogao zamisliti šta da čeka kad je došao kući

A. Čaušević

Atletico Madrid je stigao do nove titule prvaka Španije, 11. u klupskoj historiji i to potpuno zasluženo jer je bio najbolji tim tokom cijele sezone La Lige.

Nakon što je s 1:2 u posljednjem kolu pobijeđen Valladolid uslijedilo je veliko slavlje prvo igrača na terenu, a zatim i zajedno s navijačima van stadiona.

Uveliko se slavilo i na madridskim ulicama, a sreću da ode kući s ogromnim trofejem u peharu imao je kapiten i sjajni veznjak, Koke.

Kada se pojavio na ulazu Kokea je dočekao sptekakl. Sa balkona su počele navijačke pjesme i bakljada, a ni Španac se nije suzdržao.

Ovaj 29-godišnjak je dijete Atletica. Cijelu karijeru nosi dres Jorgandžija, a veće neko vrijeme je i kapiten ekipe zbog čega mu ovaj trofej možda i najviše znači od svih igrača.

Oglasi

Inače, slavljenička atmosfera je imala i jedan tragičan događaj pošto je život izgubio 14-godišnji navijač Atletica.

Dječak se nalazio u kombiju i mahao je zastavom s Atletica. Kombi su vozili prijatelji njegovih roditelja, a u društvu s njim je bio i njegov brat.

Na parkingu je izvukao pola tijela kroz prozor i udario u zid. Posljedice udara su bile teške povrede glave i odmah je prestao da diše.

Prisutna ljekarska služba i pripadnici Civilne zaštite su sat vremena pokušavali da ga ožive ali sve što su mogli da urade je da potvrde zaista preranu smrt.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tim psihologa je odmah otišao kod njegove porodice kao i roditelja koji su stigli na mjesto nesreće. Gradske službe su odmah započele s istragom ovog događaja.

U Atleticu Madridu su svakkao ostali šokirani viješću kojom su primili jer se najsretniji dan u životu za dječaka koji tek počeo da osjeća život pretvorio u tragediju.

Top Komentari

C.Banks
Najgore kad su navijači zaluđeni fudbalom, kao da je to život i smrt. Umjesto toga trebali bi navijati bez tenzija, bez vrijeđanja i psovki jer fudbal je samo igra i zabava, trebali bi se smijati i radovati golovima. Nisam nikad bio na našim tribinama da se ne psuje protivničkim navijačima i igračima sve živo. Ali eto fudbalski fanatizam je svugdje zato ljudi i stradaju, zar je važnija Atletiku titula od onog djeteta
7 0
Bohemia
Idi gledaj lastisa da igras i suti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti