Kokot kao vino: Naravno da sam ljut, prije 20 godina bilo je isto
Priznaje da zbog perioda u Željezničaru i dan danas ima jedan 'problem'

Iskusni napadač briljira u novoj sezoni

Kokot kao vino: Naravno da sam ljut, prije 20 godina bilo je isto

S. Mlaćo

Forma je prolazna, klasa je vječna. Zoran Kokot je prvi strijelac Prve lige Republike Srpske nakon pet odigranih kola. Popularni Koka rešete protivničke mreže i drži Slaviju na sjajnom drugom mjestu.

Slaviju koja je do prije dva mjeseca bila u teškoj situaciji, upitan je bio i nastup u novoj sezoni RS. Ipak, kockice su se na kraju posložile, a iskusni lisac došao je kao 'kec na desetku' Upravi ovog kluba. Odlučio se prvenstveno zbog porodice vratiti kući, međutim, ako ovako nastavi teško da će se dugo i zadržati.

"Zadovoljan sam, kako svojim igrama, tako i ekipe. Skromno smo krenuli, nedostajalo je mnogo igrača, a ja sam se vratio prvenstveno zbog djeteta i škole, te supruge. Imamo dobar tim, ima tu i iskustva, malo i sportske sreće, te je onda sve lakše. Kada su moje igre u pitanju, pokazujem ovim mladim da nisam za staro gvožđe", uz osmijeh priča Kokot za SportSport.ba.

Ističe da u Prvoj ligi RS ima kvaliteta, ali ističe i glavni problem koji je naveo uz zanimljivo poređenje.

"Ima kvaliteta, kako da nema. Ljut sam na odgovorne zbog loše infrastrukture, pogotovo je to izraženo u Prvoj ligi FBiH i Prvoj ligi RS, a i u Premijer ligi ne cvjetaju baš ruže na tom planu. Ima ovdje talentovane djece, dječaka koji igraju za nepovjerovati kvalitetno, međutim ne može to doći do izražaja. Prije 20 godina sam igrao na ovom istom travnjaku, te sada kada sam već pri kraju igračke karijere igram na potpuno istom. Šta više da kažem", pita se iskusni napadač.

Slavija nema velikih ambicija u novoj sezoni, ali za sada joj ide sjajno.

"Okupili smo se skromno. Na početku priprema nije bilo ni 18 igrača, međutim, kockice su se slagale, bilo je tu kao i u drugim klubovima perioda finansijske krize, sada je sve mnogo bolje. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, a Uprava nas prati koliko može. Skromni su ljudi u klubu, nemamo velike ambicije, ali sve što nam se ukaže da napravimo sigurno ćemo ostvariti".

Ozbiljno razmišlja o trenerskim vodama.

"Pri kraju je ta B licenca, želim da vodim klince. I pored toga što gazim ka 34. godini dobijam ponude i zaista sam iznenađen. Svakako da je cilj da riješim trenersku licencu, te da prenosim znanje na mlađe uzraste. Naravno da se nadam možda još jednom transferu u igračkoj karijeri, pa vidjet ćemo"

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Jedan klub u karijeri mi je ostao u posebnom pamćenju.

"Definitivno je to Željo. To je jedan od najboljih perioda u karijeri. Na Grbavici sam stekao najveću popularnost, to je broj jedan klub u državi i Željo je, da tako kažem, 'krivac' za moju popularnost u BiH. I dan danas dobijam poruke navijača koji žele da im poklonim dres, dječaci se slikaju samnom, traže autograme i slično. Moja curica mi često kaže kada idemo gradom da stavim kapu da me ne prepoznaju", dodao je za kraj razgovora Zoran Kokot, napadač Slavije koji je novu sezonu Prve lige RS otvorio sa šest pogodaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bebi
eh koki nedostaje ona 60 i neka minuta vremena i da krenes sa svojom predstavom i valjanjem ali respekt i hvala sto si za pomenuti klub igrao sa mozda i vise ljubavi od pojedinaca
22 1
Plavi orkestar
Dobar je Koka...Bilo je i zajebancije i smjeha sa njim dok je igrao na Grbavici.Volio je Zelju i to mu navijaci ne zaboravljaju.
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi